Årets firmabil

Renault

”Årets firmabil” er en kåring der blev startet i 2006 af Business Danmarks udvalg for arbejdsmiljø og trafik. Kåringen bliver lavet sammen med Morgenavisen Jyllands-Posten, som også offentliggør vinderbilen hvert år. Det er en kåring der er til for at hjælpe bilisterne til at vælge de rigtige firmabiler, men også blot for at afprøve bilerne og sætte dem op mod hinanden. Konkurrencen blandt bilerne er altid høj når der laves testkørsel.

 

Testet af bilisterne

For at finde vinderbilen, bliver alle kåringer hjulpet på vej af de firmabilister der til dagligt bruger bilerne. Det er dem der tester bilerne og finder den korrekte vinder. Mange bruger bilerne til at kører langt til og fra arbejde, og mange arbejder, taler i telefon mm. når de transporteres til og fra arbejde. Derfor er der især fokus på komforten, pladsen i bilen, hvad man får til prisen og evnen til at bruge bilen som arbejdsplads.

 

De tidligere vindere

Den seneste vinder var en Opel Insignia Sports Tourer som vandt kåringen i 2018. Bilen blev testkørt af 8 personer og alle var meget begejstrede over bilen. Begrundelsen for valget af vinderbilen var, at den er komfortabel, veludstyret og har en god størrelse til en rigtig fin pris. Vinderen i 2017 var en bil med et nytænkende design, komplet udstyr og meget komfortabel til en rigtig fin pris – En Renault Talisman Sport Tourer. Vinderbilen er den første franske bil der er blevet kåret siden kåringerne startede tilbage i 2006.

 

Flere biler er kåret flere gange

En bil der er blevet kåret flere gange, er den populære Ford Mondeo, som både blev kåret som årets firmabil i 2014 og i 2015. Da bilen vandt i 2014, havde de konkurrerende biler aldrig været stærkere og konkurrencen var tæt for at vinde. Der laves mange firmabiler med høj komfort, køreglæde og til stærke priser. Lige disse elementer var lige en my højere hos Ford Mondeo end konkurrenterne, og alle testkørene var meget begejstrede for vinderbilen.

 

En anden bil der også er kåret 2 år i streg, er en VW Passat 2.0 TDI. En bil der ikke udelukkende er populær som firmabil, men også meget populær som familiebil, og med fordel en kombination af disse. Lige meget hvilken VW Passat du vælger, så har du et stort potentiale foran dig. Bilen har super gode køreegenskaber, mange intelligente teknologier både i bilens kontrolpanel og i motoren og du sikrer dig en bil der kører både sikkert og komfortabelt.

 

Flere biler om konkurrencen

Der kommer flere nye biler på markedet hele tiden som let kan komme med i betragtningen som Årets firmabil. Både biler som de tidligere kendte firmabiler, men måske også SUV eller  Mercedes MPV kan komme med i betragtningen i de kommende års kåreringer.