En ny innovativ bil

Renault

Elbiler vinder mere og mere kærlighed blandt danskerne og andre nationer rundt i hele verden. Elbiler kører på elektricitet frem for benzin eller diesel og de er derfor meget støjsvage. Et problem der kan være med elbiler er, at de ikke kan køre så langt på en opladning, men innovationen bliver bedre og bedre, så længden man kan køre på en opladning, bliver også længere og længere. Man kan også vælge en bil der delvist kører på el og benzin, og disse kaldes for hybridbiler. En hybrid kan fås i 2 typer: En ren hybridbil og en plug-in hybridbil. En elbil kan oplades, og kører udelukkende på strøm. Men en hybridbil har også en benzin/dieselmotor som starter og stopper undervejs alt efter hvad bilens behov er, noget der kører helt automatisk.

 

Den nye Renault ZOE

Der er blevet lavet en Renault elbil kaldet for ZOE. En Renault ZOE er lavet på avanceret teknologi og lever helt op til danskernes ønsker. Men selvom den er teknisk bygget, så er det meget let at arbejde med. Den skal lades op via et lade kabel og betjeningen foregår på den indbyggede Renault R-Link touch screen der er i bilen. Bilen udleder ingen CO2 under kørslen og har ingen støj fra motoren. Bilen er en af de mere innovative modeller og kan kører op til 300 km på en enkelt opladning. En meget fordelagtig bil, for den miljøbevidste bilist.

 

CO2-neutral kørsel

Elbiler er helt CO2-neutrale under kørslen, men man skal være opmærksom på, at der stadig i relation til opladningen kan udledes CO2. Men udledningen er stadig meget mindre end ved normale biler. En elbil er meget støjsvag både hvis man sidder inde i bilen og når man står ude ved siden af, og det skyldes at motoren ikke larmer. Når man har en elbil, er der ingen forurening fordi bilen ikke har en udstødning, lige som andre biler har. Energieffektiviteten er over 300% bedre end biler der kører på diesel eller benzin.

 

Økonomiske fordele

Der er et par økonomiske fordele ved at vælge en elbil. Det kan godt være at en elbil, lige nu, er en del dyrere end traditionelle biler. Men en elbil har lavere omkostninger og der er ikke lige så mange reservedele der skal skiftes løbende, da der er knap så meget slid på en elbil. Biler der kører på el, har også lavere omkostninger til energiforbruget og er derfor mere økonomisk fordelagtige. Den afgift man skal betale for sin elbil, er ikke helt indfaset før 2020 og det betyder, at afgiften ikke er lige så høj inden da. Og yderligere har du gratis parkering og opladning i mange danske byer.