Stationcar elle minibus?

Renault minibus

En Multi Purpose Vehicle, også kendt som en MPV, er en blanding mellem en personbil og en minibus. Bilen er super praktisk med masser af plads til både bagage og siddepladser. Ofte finder man en MPV med 5, 6 eller 7 sæder til rådighed, men det er ikke afgrænset til, at de skal være i brug altid. Man tilpasser bilen efter sine behov.

 

Masser af praktiske fordele

Med en MPV får du en stor bil med plads til både masser af bagage og mange personer. Ud over plads er der også let indstigning og udstigning, da bilen er højere end andre modeller. Det er især pga. den lette indstigning og udstigning der gør, at bilen er populær blandt børnefamilier, fordi det er så let at få børn ind og ud af barnestolene. Ser man på indretningen af bilen har den mange muligheder. Man kan selv vælge hvordan sæderne og bagagerumspladsen skal indrettes efter ens egne behov. Du kan vælge at bruge alle sæder hvis i er mange i bilen og dertil have begrænset af bagagerumsplads, eller omvendt bruge få af bilens sæder og udnytte den store bagageplads der opstår på baggrund af det. Der findes en del MPV’er på det danske marked og ca. 2 af disse har 3 forsæder.

 

Mange fede modeller

Der findes en del MPV’er på markedet og her nævnes et par af dem.

 

  • Opel Zafira: Den er inspireret af luksus og kvalitet, og det er en fed køreoplevelse. Bilen har plads til op til 7 personer.

 

  • Kia Carens: En bil med masser af stil som passer til mange formål. Skal du på miniferie med familien eller skal du handle ind, så passer Kia’en til alle formål.

 

  • Renault Scenic: En bil der er kendt for plads, komfort og endnu mere plads. Den første rigtige MPV var en Renault MPV, nemlig en Renault Scenic. Vi så den første gang i 90’erne. Det er en nyskabende og en gennemtænkt bil til både den lille og store familie.

 

Derfor skal du vælge en MPV

Der er mange fordele ved at vælge en MPV frem for en anden personbil eller minibus. Bilen er meget fleksibel, og man kan bl.a. vælge en version på gule plader så man kun har de 2 forsæder, eller man kan vælge den som personbil med op til 7 personer. Bilen minder om en stationcar, men man har mulighed for at udvide med 2 ekstra sæder i bagagerummet. Det gør bilen ideel som familiebil fordi der både er plads til børn, dagligvarer, barnevogn og meget andet. En MPV er god til de lange kørerturer på skiferie eller sommerferie fordi der er så meget plads. Men selvom der er meget plads, så går man ikke på kompromis med komforten, som stadig er helt i top. Når man skal kører langt eller man har mange med i bilen, så vil man gerne være sikker på, at sikkerheden er i top. Og lige præcis sikkerhed er prioriteret meget højt når der bliver udviklet nye MPV’ere.